Diverse Diersoorten

Welke diersoorten behandelen we naast hond en kat?

Bij ons kunt u ook terecht met al uw andere huisdieren.
Bij konijnen bestaat er mogelijkheid te vaccineren. Dit is sterk aangeraden bij dwergkonijntjes en huiskonijntjes die regelmatig naar buiten mogen gaan. Ook sterilisatie of castratie wordt bij het konijn nog regelmatig uitgevoerd, uiteraard om de voortplanting tegen te gaan maar voor het vrouwelijk dier om schijnzwangerschap en baarmoederontsteking te vermijden en voor het mannelijk om agressief gedrag te temperen . Een goede tandverzorging is bij knaagdieren van uiterst groot belang, het regelmatig bijknippen van de tanden kan veel problemen voorkomen. In de zomer zijn konijnen erg vatbaar voor diarree en/of maden. Zodra een konijntje niet wil eten of loom wordt moet u direct de dierenarts bellen voor overleg. Elk uur kan hier van levensbelang zijn.

Knaagdieren zoals cavia´s, hamsters, chinchilla´s, degoes en ratjes zijn ook welkom. Hier is de boodschap hetzelfde als bij de konijntjes. Zodra zijn niet in top conditie zijn eventjes bellen om te overleggen. Deze diertjes laten moeilijk zien wanneer zij ziek zijn en behandeling komt daarom vaak te laat. Hier beperkt zich de praktijk tot basisbehandelingen.

Zeker bij reptielen en bataganen bv. ga ik liefst op huisbezoek. Zo kan ik ook de huisvesting grondig bekijken, waar veel problemen schuilen. Parasieten en onevenwichtige voeding zijn de meestvoorkomende oorzaken van gezondheidsproblemen.

Vogels, duiven en kippen zijn ook in de praktijk welkom. Hier is vooral parasietenbestrijding en vaccinatie van belang. Een mestonderzoek wordt regelmatig uitgevoerd en aangeraden. Voor grotere aantallen vogels ga ik ook regelmatig op huisbezoek om de lastige verplaatsing te vermijden.

De praktijk verzorgt ook schapen, geiten, ezels, pony´s en andere neerhofdieren.
Uiteraard is voor deze dieren enkel een basisverzorging mogelijk. Deze dieren worden best op huisbezoek behandeld mits de praktijk daar niet echt voor voorzien is qua grootte. 🙂 Parasietenbestrijding, keizersnedes en klauwverzorging zijn hier de meest voorkomende behandelingen.