Wat doen wij ?

Preventieve diergeneeskunde betekent “Beter voorkomen dan genezen”. In deze praktijk is dit motto van groot belang. Als u op tijd voorzorgen neemt voor de gezondheid van uw dier, kan u zich en hem veel leed en problemen besparen.
Gewichtscontrole, regelmatige vaccinatie, ongediertebestrijding en tandhygiëne zijn hier enkele voorbeelden van.

Preventieve chirurgie houdt vooral castraties en sterilisaties van huisdieren in. Deze operaties kunnen een aantal ziektes op latere leeftijd voorkomen zoals baarmoederontsteking en borstkanker bij de teef.

Operaties worden voornamelijk met gasanesthesie uitgevoerd. Zo kan een narcose op maat van uw dier toegepast worden en het risico op complicaties wordt daardoor duidelijk vermindert.
Als het dier erg ziek is dan is er in het huis zelf ook een aangename hospitalisatieruimte. Zo wordt uw dier optimaal verzorgd en is hij nooit lang alleen.

Tandheelkunde wordt belangrijker bij huisdieren. In de praktijk zijn zowel preventieve als ook curatieve behandelingen mogelijk.

Ook bijkomende onderzoeken zijn mogelijk zoals echografie, microscopie, otoscopie, mestonderzoek, urineonderzoek en interpretatie van bloeduitslagen.

Voedingsadvies is altijd tijdens een consultatie mogelijk en wordt vooral aangeraden bij opgroeiende dieren, bij gewichtsproblemen en voedingsallergie.

Voedingsverkoop voor zowel zieke als ook gezondheidsvoeding voor gezonde dieren wordt in de praktijk aangeboden. Uiteraard de voeding (meestal Hill’s en Royal Canin) als nodig direct aan huis geleverd.

Aankoopadvies kleine huisdieren. Soms is bekwame raad aangewezen voor de juiste aankoop.

Puppy-opvoeding vanaf 8 weken helpt op individuele basis bij alle vragen en problemen rond huisvesting en socialisatie van de pup.

Bij gedragsproblemen wordt na een langdurig gesprek een gedetailleerde trainingsplan opgemaakt en uitgebreid besproken.

Onder bijzondere dieren vallen fretten, chinchilla’s, kleine knaagdieren, vogels, duiven, kippen, geiten, schapen, ezels, pony en vissen. Een basisverzorging wordt hiervan verleend.