Verkoop van voeding

Welke voeding?

Er bestaat een heel groot assortiment aan voeding voor huisdieren. Naast een enorme variëteit aan voeding voor gezonde dieren, bestaat er ook een groot gamma aan specifieke voeding die uitsluitend bij een dierenarts verkocht mag worden. ( Graag zou ik u via deze weg willen waarschuwen voor de gevaren van dierenarts voedingsreeksen die op het internet verkrijgbaar zijn. Het is niet duidelijk of zij de kwaliteit en samenstelling leveren die op de zakken staan.)

Onderhoudsvoeding – gezondheidsvoeding

Het is belangrijk dat het dier in optimale conditie blijft. Een goede en evenwichtige voeding is hiervoor noodzakelijk. Er zijn andere voedingssamenstellingen voor elke leeftijd en levensfase van het dier uitgewerkt ivm huid, tanden, darmen, immuniteit.
Goede voeding is nodig om zich te wapenen tegen slechte invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen omwille van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de opgestapelde afvalstoffen na verloop van tijd ziekten veroorzaken. Vooral bij opgroeiende dieren is dit zeer belangrijk om uitgebalanceerde voeding te krijgen om problemen aan het bewegingsstelsel te voorkomen.

Gecastreerde of gesteriliseerde dieren bekomen ook best een eigen soort voeding om problemen met overgewicht en urinewegen te vermijden.

Momenteel wordt in de praktijk vooral voeding van Royal Canin en Hill’s verkocht. Deze merken zijn grondig getest en beknd voor hun kwaliteit en werkzaamheid.
Maar er kunnen ook merken als Virbac, Trovet, Sanimed, Carocroc verkregen worden die ook grondig gecontrolleerd worden.

Specifieke voeding

Deze voeding is ook een soort medicatie en helpt bv. bij hart-, lever-, darm- of nierproblemen. Maar ook voeding tegen voedingsallergieën, stress of obesitas kan bij de dierenarts aangekocht worden. Die specifieke voeding is uitsluitend gericht voor het dier dat gediagnosticeerd is met een afwijking, het mag in geen geval gegeven worden aan een ander dier. Uiteraard zal individueel bekeken worden of er op een bepaald moment kan overgeschakeld worden  op normale voeding ( bv. bij obesitas), maar soms moet die specifieke voeding levenslang gegeven worden.

 

Natuurlijke voeding : Farmfood

Onder natuurlijke voeding verstaan wij een voeding vrij van kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen. Geen kunstmatige bindmiddelen, conserveringsstoffen of chemische antioxidanten. Deze goede voeding is nodig om zich te wapenen tegen slechte invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen door slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de opgestapelde afvalstoffen na verloop van tijd ziekten veroorzaken.
De voorstanders van natuurvoeding en vers vlees beweren dat natuurvoeding, door de andere manier van bereiding en gebruikte ingrediënten, een betere invloed hebben op de gezondheid van de dieren. Een feit is dat sommige bewaarmiddelen, bindmiddelen en kleurstoffen nefast kunnen zijn voor de gezondheid van de dieren.

In onze praktijk wordt het merk Farmfood verkocht, we hebben de samenstelling grondig bekeken en vinden het een mooi alternatief voor de traditionele voeding door het ontbreken van kunstmatige additieven.  De brokken worden geperst en niet geëxtrudeerd, een productieproces waarbij het voer als het ware gebakken wordt ver boven de 100°C, wat resulteert in negatieve gevolgen voor belangrijke grondstoffen, vitaminen en vetten. De samenstelling van Farmfood voeding bestaat uit ingrediënten die  geschikt zijn voor menselijke consumptie.

  • Zorgt voor meer weerstand tegen allerlei ziekten zoals huid- of maag-  en darmklachten.
  • Zorgt voor meer vitaliteit.
  • Voorkomt tandplak.
  • Zorgt voor minder ontlasting door de hoge verteerbaarheid.
  • Vers en onverhit waardoor alle natuurlijke vitaminen, mineralen en aminozuren intact blijven.
  • Bevat geen gluten, welke allergische reacties kunnen veroorzaken bij honden