Hondenkapsalon

Hondenkapsalon

Puppy

Veel eerder dan u denkt is uw puppy aan zijn eerste trimbeurt toe in het hondenkapsalon.
Al vanaf de leeftijd van drie maanden, als uw puppy volledig ingeënt is, kunt u een afspraak maken in het hondenkapsalon voor een eerste puppy-trimbeurt.

U kunt ook eerst vrijblijvend langs komen om de puppy kennis te laten maken met het hondenkapsalon en om advies te krijgen over hoe u de vacht van uw pup het beste kunt verzorgen.
De puppy wordt even op tafel gezet om te wennen, oortjes en gebit worden bekeken en de pup mag uitgebreid de trimsalon besnuffelen.
Er zijn geen kosten verbonden aan de kennismaking in ons hondenkapsalon.
Wel graag even een afspraak maken.

Om uw dier het trimmen voor altijd als een aangename belevenis te maken, raden wij u aan om uw dier zo vroeg mogelijk te laten wennen aan een korte trimbeurt in het hondenkapsalon. Wij proberen het voor de puppy zo leuk mogelijk te maken en het trimmen niet als iets engs te laten ervaren. In het begin wordt uw pup gewassen en krijgt hij een uitgebreide borstelbeurt, alle handelingen worden met veel zachtheid uitgevoerd omdat een eerste ervaring altijd het belangrijkste is in het leven van uw dier. Pups zijn in het hondenkapsalon welkom vanaf 3 maanden.

Hondenkapsalon
Senior

De vacht bij een senior dier zal veranderingen ondergaan. In ons hondenkapsalon houden wij hier rekening mee. De vacht zal wat losser komen te staan en zo sneller haar verliezen. Een senior ligt ook vaker en zal het bij langharige dieren vaker klitten onder de oksels buik, lies en borst. Een optie is om die delen kort te houden om dit te voorkomen.
Oudere dieren hebben in het hondenkapsalon ook meer moeite om voor een lange periode op de tafel te staan, daar houden we rekening mee en zal er een pauze ingelast worden, eventueel met een beloning, een kom water en een knuffel. Oudere dieren hebben ook vaak langere nagels en besteden we daar de nodige aandacht aan, dit doen we sowieso bij al de klanten
Als het niet anders kan verdelen wij de trimbeurt over 2 delen zodat het niet te vermoeiend wordt voor onze oude patiënten.