Trimsalon

De redenen voor het opstarten van ons trimsalon

Regelmatig kwam tijdens mijn consult bij klanten het onderwerp trimmen voor. Soms wisten de klanten niet eens dat hun dier een trimbeurt nodig had, of is het niet eenvoudig om regelmatig een afspraak te krijgen, of is hun dier moeilijk handelbaar. Het onderhoud van de vacht is primordiaal voor de gezondheid van een huisdier in het algemeen. Er wordt gezegd dat de gezondheid van een dier kan gemeten worden aan de vacht van het dier, als dierenarts kan ik dit zeker beamen. Het esthetisch aspect is wel een factor maar niet het belangrijkste, wel het dermatologische aspect.
Een trimbeurt is dus geen overmatige luxe.
Bij ons trimsalon zijn alle dieren welkom die een trimbeurt nodig hebben, zowel ras- en niet rasdieren. Het is onze betrachting het dier zo best mogelijk te laten uitzien. Wel rekening houdend met zijn lichaamsbouw, vacht en huid, waarbij de thermoregulerende en vuil & water afstotend eigenschappen van het dier blijven behouden.
Wat is er mooier dan een dier die glanst en zich goed in zijn vel voelt maar wel zonder overmatig gebruik van shampoos en reukstoffen.
OPGELET!!! mijn vaste klanten weten dat ik overmatig wassen van mijn patienten niet appreceer. Hier is geen verandering in gekomen. Het trimsalon en onderhoud van de vacht is nodig maar het is niet de bedoeling dat hierin overdreven wordt. Het salon werkt hoofdzakelijk met natuurproducten die de huid zo weinig mogelijk aantasten. Dit is heel belangrijk.

Doelstelling van ons trimsalon

Een mooie gezonde vacht en huid van uw dier is bij ons trimsalon het belangrijkste uitgangspunt
Uiteraard moet uw dier er goed uitzien naargelang zijn lichaamsbouw en vachttype
De eigenaar leren wij hoe hij de vacht van zijn dier moet onderhouden. Wij doen wel zijn periodiek onderhoud, maar de dagelijkse verzorging is wel de taak van de eigenaar
Naast het trimmen kijken we nog eens naar de nagels, de oren, de tanden, anaalklieren en huidafwijkingen.

Waarom voor ons trimsalon kiezen?

Alle handelingen bij uw dier wordt bekeken vanuit een medisch standpunt niet enkel esthetisch.
Er is altijd een dierenarts in de buurt om zijn advies te geven vooral belangrijk bij dieren met allergie, haarverlies – en huidproblemen.
Alle dieren zijn welkom in ons trimsalon, niet enkel de hond, maar ook de kat, konijn, cavia,… Er geldt maar 1 regel, als het dier op tafel kan, is het welkom. 🙂

Dermatologisch consult

In mijn dierenartspraktijk komen huid-en vachtproblemen vaak voor. Veel van die problemen zijn niet eenvoudig op te lossen, daarom bied ik u een dermatologisch consult aan met bijpassend behandelingsplan.
Die problemen kunnen verschillende oorzaken hebben
– parasieten (vlooien, mijten, schimmel,…)
– bacterie (o.a.malassezia infecties)
– allergie ( voeding, contact,…)
– atopie
Met volgende problemen als gevolg
– jeuk
– schilfers
– hotspots
– haaruitval
– pukkels, pustels, fistels,…

Een behandelingsplan houdt vaak in dat uw dier vaak gewassen gaat moeten worden bij sommige aandoeningen zoals demodex, malassezia, enz…
In ons trimsalon kunt u bij ons terecht voor enkel uw dier te laten wassen of kunt u uw dier zelf komen wassen in onze Self Dog Wash formule.

Verdoving of narcose

Bij onhandelbare dieren ( meestal katten ) is het bij ons mogelijk om het dier te verdoven. Dit is NIET onze voorkeur, maar soms is het wel aan te raden omdat het veel minder stressvol is voor het dier. Soms is het beter om een dier te verdoven omdat het in sommige gevallen simpelweg te pijnlijk is voor het dier om het zonder te doen zoals bij zware klittenvorming, hotspots, enz… Onhandelbaarheid is soms het gevolg van een associatie met pijn, ook voor toekomstige trimbeurten heeft het zijn voordeel mits het dier het niet kan associëren met een onaangename ervaring.
Uiteraard wordt de verdoving en opvolging uitgevoerd door de dierenarts. Een verdoving kan en moet alleen uitgevoerd worden door een dierenarts, een verdoving blijft, hoe klein het ook is, een risicosituatie.
Elke vorm van verdoving wordt vooraf ( of zelfs tijdens de trimbeurt ) besproken met de eigenaar en NIET uit eigen initiatief.