Consultaties

De consultaties kunnen doorgaan tijdens de vaste spreekuren of op afspraak. Tijdens de spreekuren worden vooral kleine zaken afgehandeld zoals bv. een hervaccinatie, ophalen van voeding en medicatie, vernieuwen van een verband, wondcontrole,…In het algemeen heb ik wel liefst om op afspraak te werken. Op die manier kan ik meer tijd uittrekken voor u en uw dier en is het minder stressvol voor uw lieveling. Ik beschouw een consultatie als een moment waar ik u voldoende inlichtingen kan geven, en u mij al de vragen dat u heeft kunt stellen zonder tijdsdruk. Hoe beter ik u en uw dier leer kennen, hoe beter de dienstverlening.

Tijdens een klassieke consultatie neem ik mij graag de tijd om uw dier goed te onderzoeken. Er wordt naar het hart geluisterd, de oren, ogen en tanden worden eens goed bekeken, de vacht wordt gecontroleerd, er wordt gevoeld aan de buik en lymfeklieren, en uw dier wordt gewogen.

Het leukst natuurlijk is de komst van een puppy of kitten. Bij deze consultatie worden veel zaken besproken zoals de huisvesting, de vaccinaties, voeding, zindelijkheid,… Een eerste grondig onderzoek van uw nieuwe vriend is noodzakelijk voor een goede start in zijn nog jong, prille leven, een goede start is bepalend in zijn verdere evolutie.

Als uw dier ziek is, is het zeker noodzakelijk om meer tijd te hebben om een beter ziektebeeld te kunnen vormen en om een betere diagnose te kunnen stellen. Tevens is het soms wel nodig om verder onderzoek uit te voeren zoals een echografie, bloedonderzoek,…

Mijn specialisatie zijn vooral honden, katten en konijnen maar andere dieren zijn steeds welkom zoals fretten, cavia´s, chinchilla´s, hamsters, ratjes, muizen, baardagamen,…

Neerhofdieren zoals geiten, schapen, kippen, eenden, pony´s en ezels zie ik het liefst op huisbezoek.

Consultaties